Seguretat Alimentaria Global

Seguretat Alimentaria Global

Twitter
LinkedIn

El sector alimentari es un dels pocs sectors que mantenen un nivell d’activitat millor a la de la resta dels sectors empresarials. Tot sembla indicar que l’alimentació és un aspecte que el ciutadà intenta cuidar, cercant la garantia de seguretat dels aliments que consumeix. Els operadors alimentaris es veuen obligats a assegurar, en front a organitzacions externes i autoritats, que els seus sistemes de seguretat alimentaria són operatius i fiables, i s’ajusten als principis i requisits continguts en el Códex Alimentarius  i la Legislació vigent.

 

El problema que es va plantejar en el seu dia es el sorgiment d’un cert nombre de normes de caràcter inicialment local (es a dir, vàlides per un país concret o un grup reduït de països) però no una única de caràcter global. Com exemple, es pot citar les normes BRC (British Retail Consortium) al  Regne Unit  o les IFS (International Food Standard), que s’usen a França i Alemanya.

 

Aquesta situació a portat a les nostres empreses del sector a duplicar funcions del personal, de arxiu i Gestió de documentació, d’auditories, etc, amb la lògica repercussió dels costos per assegurar la producció i comercialització dels productes, dins i fora de les nostres fronteres.

 

La norma UNE-EN-ISO 22000 va sorgir de la necessitat d’harmonitzar, a nivell internacional, els criteris i normes entre diferents països (amb diferents nivells d’exigència), en totes les baules de la cadena alimentària. Aquesta norma, compatible amb l’ ISO 9001, acceptada a nivell internacional i reconeguda en molts països facilita:

 

  • El compliment de la legislació d’aplicació
  • Proporciona una comunicació organitzada i eficaç, amb totes les parts interessades (Autoritats Sanitàries, Consumidors, Clients, Proveïdors i socis comercials, ..)
  • Control mes i dinàmic dels riscos per a la seguretat alimentaria.
  • Gestió sistemàtica dels requisits previs.
  • Generació de confiança als consumidors.
  • Estalvi de temps i costos, donat que una implantació adequada, dona resposta als requisits demandats per els protocols privats com BRC e IFS.

 

La recerca de nous mercats que ens permetin introduir els nostres productes ens porta a disposar de les millors eines disponibles per garantir les necessitats dels nostres clients actuals i futurs. I és clar que aquesta eina ens ho facilita.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca