Europa normalitza els productes cosmètics

Europa normalitza els productes cosmètics

Twitter
LinkedIn

L’entrada en vigor del Reglament Europeu (CE) 1223/2009 (veure link) sobre els productes cosmètics, en vigor des de el passat 11 de gener del 2010, i de total i obligatori compliment a partir del 11 de juliol del 2013, proporciona un marc legislatiu homogeni i actualitzat d’aquest sector, dins la Comunitat Europea.

Aquest Reglament estableix les normes que han de complir tots els productes cosmètics comercialitzats,a fi de vetllar pel funcionament del mercat interior i aconseguir un alt nivell de protecció de la salut humana. En aquest sentit, aquest reglament afecta a tot fabricant que comercialitzi els seus productes dins la CEE, així com els distribuïdors e importadors que comercialitzin dins la CEE els productes fabricats per tercers.

S’entén con Producte Cosmètic a tota substància o barreja destinada a posar-se en contacte amb les parts superficials del cos humà (epidermis, capil·lar, ….) o amb les dents i les mucoses bucals, amb la finalitat exclusiva o principal de netejar-los, perfumar-los, modificar el seu aspecte, protegir-los, mantenir-los en bon estat o corregir les olors corporals.

D’entre els diferents aspectes que queden definits (seguretat, responsabilitat i lliure circulació; restriccions de substàncies; avaluació de la seguretat, expedient informació de producte i notificació; sobre l’experimentació amb animals; informació al consumidor; vigilància del mercat; incompliment, clàusula de salvaguarda i cooperació administrativa) volem remarcar la necessitat de fabricar aquests productes conforme a les bones practiques de fabricació (GMP), ajustats a les normes harmonitzades pertinents i publicades  al Diari Oficial de la UE. L’adequació de la seva organització a la norma UNE-EN ISO 22716:2008 “Productes cosmètics. Bones pràctiques de fabricació (BPF). Guía de bones pràctiques de fabricació (ISO 22716:2007)” i el manteniment del mateix, li permet assegurar la continuïtat del seu negoci a curt termini.

Disposar de l’ ISO 22716 i reconeguda per tercers, independents, s’ha tornat un aspecte estratègic i crític, que cal complir amb data límit juliol 2013. Mantenir Sistemes de Gestió cada cop  es torna més complexa i que cal comptar amb suport tècnic altament qualificat i expert, optimitzant les inversions inicials i ajustant els costos de l’organització.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca