BRC actualitza els seus requisits, per els materials en contacte amb aliments.

BRC actualitza els seus requisits, per els materials en contacte amb aliments.

Twitter
LinkedIn

El passat 1 d’agost del 2019, BRC va publicar el seu protocol, versió 6, per el packaging i aquells materials que poden estar en contacte amb un aliment. Si ve es cert que ens va agafar tot just abans de les vacances, els professionals vinculats a aquestes activitats no ens va deixar sorpresos, coneixent el rumb que entomava BRC en el àmbit dels aliments.

El anàlisi de riscos APPCC-HARA passa a ser el document clau per gestionar d’una manera “personalitzada”, els riscos higiènic-sanitaris dels materials. Assegurant la Qualitat, la Seguretat y la Legalitat dels productes, el protocol BRC s’estableix com un únic document, aplicable per totes les empreses. No cal determinar quina categoria de higiene ens trobem per saber quins requisits s’han d’aplicar; tots els requisits son aplicables a tothom i el anàlisi determinarà la extensió i el control requerit.

A més, s’actualitzen les opcions d’auditoria i desapareix l’opció de auditoria dividida no anunciada …… una fórmula que quedava a mig camí per transmetre aquella confiança que demanda el sector als materials d’envàs. En el nou protocol només es podrà optar a una auditoria complerta anunciada (la de sempre) o la auditoria complerta no anunciada. Aquesta si dona un valor afegit a la certificació.

Al categoritzar com a clàusula fonamental les accions correctives i preventives, es destaca la necessitat de establir accions basades en un seriós anàlisi CAUSA-ARREL que permeti que els problemes no puguin ser repetitius i que la eficàcia de les accions establertes sigui consistent.

Per acabar, el aspecte incorporat que s’alinea al establert en Food de Cultura Organitzacional ….. Aquí el sector alimentari ens porta un any de marge, però queda confirmat que amb declaracions de intencions no hi ha prou; la cultura que traspua un centre que s’identifica amb el logo de BRC ha de ser realment de un compromís efectiu en la Qualitat, Seguretat i Legalitat dels seus envasos i materials. Aquí hi ha molta feina a fer (no estem acostumats a afrontar aspectes culturals de empresa) i tenim data límit: el requisit entrarà en vigència el proper 1 de febrer del 2021.

Com era d’esperar, les entitats subscrites al BRC Participate podran aconseguir recomanacions per a la seva implantació. No obstant, BRC ofereix un Mòdul específic (FOOD SAFETY CULTURE) desenvolupat per un dels seus partners, que segur satisfà les seves expectatives ….. i que es costós per les empreses (si opten per aquesta opció).

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca